Szolgáltatásaink

Amit nyújtunk

Az Ön elégedettsége a mi sikerünk!

Cégünk elkötelezett a medencék minőségi építése és gondozása iránt, hogy ügyfeleink teljes kényelmét és elégedettségét biztosítsuk. Széleskörű szakértelmünk és tapasztalatunk révén kínálunk számos szolgáltatást, melyek segítenek Önnek álmai medencéjét megvalósítani és hosszú távon élvezni. Tekintse át szolgáltatásainkat, és bízza ránk a medence-projektjét az első lépéstől egészen a rendszeres karbantartásig.

Medence építés

Ismerje meg a hagyományos és a legmodernebb technológiákkal és precíziós munkával épített medencéinket! Kézzelfoghatóan bemutatjuk, hogyan válik valóra álmai medencéje a legkifinomultabb eljárásokkal és gondos munkával.

Csempe burkolatú medence
Csempe burkolatú medence:

A szakember által megépített vasbeton szerkezetű medence test burkolására választhatunk üvegmozaik vagy uszodacsempe burkolatot.

A medence mérete, alakja, mélysége, tetszőleges lehet. A szakszerűen kivitelezett vízzáró vasbeton medencéről elmondható, hogy a legtartósabb szerkezet. A hidegburkolatok (csempe, üvegmozaik) esetében monolit, azaz egybeöntött vasbeton szerkezet kialakítása szükséges. Beltéri használatra  előszeretettel építik ezt a típust akár  süllyesztett,akár feszített víztükörrel.  A beton szerkezet elkészülte után vízzárósági  próbát kell tartani, ( ami minimum 1 hetet vesz igénybe zavartalan működés mellett ) és ha sikerrel megállapítható a valós vízzáróság, utána jöhet a medence burkolása!

Ennél a medence típusnál hosszabb építési idővel, magasabb bekerülési költségekkel kell számolni a PP illetve a fóliás medencével szemben.

Fóliás medence
Fóliás medence:

A fólia burkolatú medence hazánkban közkedvelt építési forma. Széles színvilágával, különféle mintáival nagy sikert arat a megrendelők körében.

 A fóliás medence esetében a teherhordó vázat a vasalt aljzatbeton adja, oldalfalai zsalukőből vagy porocell/thermoblock elemekből épülnek fel. A kialakított betonszerkezetbe először a betonfelület érdességét elfedő geotextília kerül, majd a medence belső felületén 1,5mm vagy 2mm vastag szöveterősített PVC alapanyagú, UV stabilizált fóliaburkolat kerül elhelyezésre, ami biztosítja a vízzárást és az esztétikus megjelenést. A burkolat elkészítése a helyszínen történik a fólia összehegesztésével, ez általában 1 nap alatt elkészül. Élettartama 10-15 év, ezután időszerűvé válik a fólia cseréje, mert az UV sugárzás és a vegyszerek hatására a fólia elöregszik.

Kattintson IDE vagy a fenti képre a további képekért!

Az alapszínek között lehetőség van a bézs, szürke, jégkék, adraikék, karibi zöld, fehér színek közül választani, illetve 3D dombornyomott változatban is számos szín elérhető, ami nyomon követi az ásványok természetes kinézetét.
Előnyei:

 • tökéletes vízzárást biztosít
 • lépcső és ülőpad csúszásmentes fóliával burkolható
 • sérülés esetén javítható
 • a fóliaburkolat puha, komfortos érzést biztosít
 • széles szín –és mintaválaszték

Polipropilén medence
Műanyag ( polipropilén ) Medence:

Legkedveltebb kivitelezési forma a megrendelőink között, könnyen és gyorsan telepíthető, formavilága változatos.
Műanyag medencéinket 6mm vastag UV stabil, csúszásmentes felülettel ellátott polipropilén lemezből hegesztési eljárással készítjük. Kívülről 40x20mm és 60x40mm vas zártszelvény merevítéssel vannak ellátva, ezek a merevítések biztosítják a medencetest stabilitását. A hőszigetelést a merevítések közé helyezzük kívülről, a fenéklemez alá hőtükrös fólia kerül hőszigetelés céljából. A medencetest készülhet 15cm széles saját anyagából gyártott padkával, vagy műkőszegély fogadásához ültetett peremmel. Kivitelét tekintve lehet részben –vagy teljesen süllyesztett, vagy 1 méter magasságig földfelszín feletti. Telepítése mérettől függően történhet helyszínen, vagy készre gyártott állapotában szállítható. A polipropilén medencék élettartama általában 15-20év, felújítás tekintetében későbbiekben kifóliázható.

Előnyei:

 • hosszú élettartam
 • könnyen és gyorsan telepíthető
 • felülete strapabíró, csúszásmentes
 • saját anyagából készülhet bele lépcső, ülőpad
 • anyaga UV álló
 • sérülés esetén javítható

Így készül

Tavaszi beüzemelés

A jó idő beköszöntével lehetőség nyílik a medence beindítására . A tavaszi beüzemelés magába foglalja a téli takaró, fagytestek eltávolítását, gépészeti egységek összeszerelését, esetleges víz – és szűrőhomok cserét annak érdekében, hogy a medence vízminősége felüdülést nyújtson számunkra a forró nyári napokon.

Karbantartás

Ahhoz, hogy a nyári kánikulában medencénk az elvárt felüdülést nyújtsa számunkra, heti rendszerességgel karbantartást igényel.
Teendők: porszívózás, szűrőtöltet tisztítása (visszamosatás), vegyszerszintek ellenőrzése, beállítása.
Sokan szeretik ezt a tevékenységet szakemberre bízni, ebben is szívesen állunk rendelkezésére.

Porszívózás

A porszívókészletet csatlakoztatjuk a rendszerhez, ezáltal a medence alján lévő szennyeződéseket felszívjuk  a vízforgató szívattyú segítségével,melyet a  homokszűrő tartályban lévő speciális homok, kvarckristály átszűr, így a tiszta víz fog visszajutni a medencébe.

Szűrőtöltet tisztítása

A homokszűrőt – a medence igénybevételének függvényében – hetente egyszer-kétszer tisztítani kell, különben annyira elszennyeződik, hogy az egész szűrőanyag tömör masszává áll össze, és akkor már a szűrőházból sem lehet eltávolítani, az egész szűrőt cserélni kell. A szűrőtisztítás (visszamosatás) művelete viszonylag  egyszerű, felhasználók által is könnyen elsajátítható. Léteznek automata berendezések is, melyek ezt a folyamatot önműködően végzik.

Vegyszerszintek ellenőrzése, beállítása

A víz állagát az ún. PH érték, vagyis a sav-lúg aránya erősen befolyásolja. Ezeket az értékeket  uszodatechnikai üzletekben kapható vegyszerekkel állíthatjuk be. Léteznek olyan kombi teszterek is, amelyeknek egyik oldala a PH értéket (ideálisan 7,2-7,4 között), a másik oldala a klórtartalmat (0,3 és 0,6 között) méri, illetve a vegyszer szinteket mérhetjük digitális teszterrel is, mely pontosabb értéket mutat. Az elszíneződések mutatják a PH értéket és a szabad klór tartalmat, a fentitől eltérő értékeknél vegyszeres kezelés szükséges. A szükséges vegyszerek folyékony állapotban és tablettában is kaphatók. A tablettás vegyszert folyamatosan kell feloldanunk, amelyhez kaphatók úszó adagolók, de sokkal jobb, ha a tablettát a szkimmer kosárba tesszük, és a vízforgató berendezésen keresztül fokozatosan oldjuk bele a medence vizébe.

Téliesítés

A hideg idő beköszöntével a medence szakszerű leállításáról is gondoskodni kell, ami bonyolult és összetett folyamat. Magába foglalja a csőhálózat víztelenítését, gépészeti elemek, szivattyúk kiszerelését, a vízszint visszaengedését a megfelelő szintig, fagytestek elhelyezését, a vegyszerszintek beállítását, végül a téli takaró elhelyezését és rögzítését.

Medence védelem

Első lépésben meg kell határozni a medence leállításának időpontját, ezt természetesen az ügyfél saját igényeinek megfelelően dönti el, de legkésőbb a fagy beállta előtt célszerű elvégezni.

A téliesítés fő célja megóvni  a medence testet, a burkolatot , a csőhálózatot a tél káros hatásaitól.

A medence testben a tél folyamán is vizet kell tartani, hiszen a medence élettartamát is növeljük azzal, hogy egész évben azonos fizikai körülményeket biztosítunk a víz -, és az azzal ellentétes földnyomás tekintetében. Állagmegóvás érdekében a vízbe a medence hossz, és kereszt tengelyében fagynyomás csökkentő testeket helyezünk el, a jégnyomás medencetestre gyakorolt káros hatásainak elkerülése végett. A vízminőség megőrzése érdekében a medencevízbe téliesítő adalékot öntünk.

Gépészeti elemek védelme

A téliesítés folyamán gépészeti elemek, csőhálózat víztelenítéséről is gondoskodni kell, ez a fagyhatár feletti csőszakaszokat érinti. A medencében található befúvókat leszereljük,  ledugózzuk, és a csőrendszert víztelenítjük. A szabadban lévő gépészeti aknákból a szivattyúkat kiszereljük, a homokszűrő tartályból a vizet kiengedjük, ezáltal a tavaszi beüzemelés alkalmával sok kellemetlenségtől óvjuk meg magunkat.

Felújítás

Frissítse fel medencéjét új energiával és stílussal! Amikor elérkezik a medence felújításának az ideje, mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást.
A jól karbantartott medencék is idővel megfakulnak, megkopnak esetleg szivároghatnak, ilyenkor felmerül a kérdés, mit is lehet ezzel kezdeni?

Leggyakrabban alkalmazott technológia

A felújításra napjainkban a leggyakrabban alkalmazott technológia a meglévő medence test fóliával való bélelése, a módszer az összes medencetípus esetén kivitelezhető, legyen az polipropilén, üvegszálas vagy csempézett. 
A medence fólia egy lakkozott felületű, 1,5-2mm vastag, szöveterősített PVC anyag , amely vízzáró tulajdonságú, ellenáll az UV sugaraknak és hosszú élettartammal bír.
Rengeteg különböző színű és stílusú az Ön kertjéhez, környezetéhez leginkább illő medence fólia közül választhat és az új burkolat pár nap alatt a helyére kerül.
Keressen minket bizalommal, szakértő csapatunk készen áll a medencéjének tökéletes megújítására!

Medence gépészet

Optimális vízminőség és kényelem biztosítása érdekében vállaljuk az automata gépészeti elemek beépítését. Fedezze fel medence gépészeti szolgáltatásainkat!

Lehetséges beépítési elemek

Az optimális vízminőség eléréséhez szükséges alapgépészet (Szűrőtartály-vízforgató szivattyú) mellett lehetőség van az automata gépészeti elemek beépítésére:

 • automata vegyszeradagolás
 • UV lámpás fertőtlenítés
 • automata váltószelep
 • sóbontó készülék

Az ideális gépészet alapfeltétele a szakszerűen beépített víz be- és elvezető elemek (szkimmer, befúvó, padlóösszefolyó) illetve a megfelelő méretű gépészeti egységek üzembe helyezése.
Egyéb komfortfokozó elemekkel is elláthatjuk medencénket, ezek közül a legkeresettebbek az ellenáramoltató, nyakzuhany, LED-es vízalatti világítás és a hőszivattyús fűtés.

Hívjon!