Karbantartás

Ahhoz, hogy a nyári kánikulában medencénk az elvárt felüdülést nyújtsa számunkra, heti rendszerességgel karbantartást igényel.

Teendők: porszívózás, szűrőtöltet tisztítása ( visszamosatás ), vegyszerszintek ellenőrzése, beállítása.

Sokan szeretik ezt a tevékenységet szakemberre bízni, ebben is szívesen állunk rendelkezésére. Árajánlatkérés

Medence karbantartás     Medence karbantartás

  • Porszívózás:

PorszívóA porszívókészletet csatlakoztatjuk a rendszerhez, ezáltal a medence alján lévő szennyeződéseket felszívjuk  a vízforgató szívattyú segítségével,melyet a  homokszűrő tartályban lévő speciális homok, kvarckristály átszűr, így a tiszta víz fog visszajutni a medencébe.

 

 

 

 

  • Szűrőtöltet tisztítása: 

SzürőtöltetA homokszűrőt - a medence igénybevételének függvényében - hetente egyszer-kétszer tisztítani kell, különben annyira elszennyeződik, hogy az egész szűrőanyag tömör masszává áll össze, és akkor már a szűrőházból sem lehet eltávolítani, az egész szűrőt cserélni kell. A szűrőtisztítás (visszamosatás) művelete viszonylag  egyszerű, felhasználók által is könnyen elsajátítható. Léteznek automata berendezések is, melyek ezt a folyamatot önműködően végzik.

 

 

  • Vegyszerszintek ellenőrzése, beállítása:

Vegyszer ellenőrzésA víz állagát az ún. PH érték, vagyis a sav-lúg aránya erősen befolyásolja. Ezeket az értékeket  uszodatechnikai üzletekben kapható vegyszerekkel állíthatjuk be. Léteznek olyan kombi teszterek is, amelyeknek egyik oldala a PH értéket (ideálisan 7,2-7,4 között), a másik oldala a klórtartalmat (0,3 és 0,6 között) méri, illetve a vegyszer szinteket mérhetjük digitális teszterrel is, mely pontosabb értéket mutat. Az elszíneződések mutatják a PH értéket és a szabad klór tartalmat, a fentitől eltérő értékeknél vegyszeres kezelés szükséges. A szükséges vegyszerek folyékony állapotban és tablettában is kaphatók. A tablettás vegyszert folyamatosan kell feloldanunk, amelyhez kaphatók úszó adagolók, de sokkal jobb, ha a tablettát a szkimmer kosárba tesszük, és a vízforgató berendezésen keresztül fokozatosan oldjuk bele a medence vizébe.